بنا بر آزمون فوق به دلیل نرمال بودن متغیر پاسخ یعنی موفقیت در جذب منابع از این ویژگی برای بررسی فرضیات میتوان استفاده نمود. و دیگر نیازی به آزمونهای ناپارامتری برای بررسی فرضیات نیست.
۴-۳-۲-۲ آزمون Q-QPLOT:
در ادامه برای نشان دادن نرمال بودن این داده ها از نمودار Q-Q plot استفاده میکنیم. این نمودار یکی از راههای نشان دادن توزیع نرمال برای مشاهدات میباشد در این نمودار اگر داده های برازش شده(یا داده های استاندارد شده که میانگین صفر و واریانس یک دارند) به نیم ساز ربع اول محور مختصات متمایل باشد از داده های نرمال است و اگر با این خط دارای اختلاف در نزدیکی باشد این داده ها نرمال نیست. با توجه به ازمون کلموگروف اسمیرنوف انتظار داریم که نمودار همه به غیر از نیروی انسانی به نیمساز ربع اول و سوم مایل باشند.
نمودار شماره(۴-۱): نمودار مربوط به عوامل مدیریتی
نمودار شماره(۴-۲): نمودار مربوط به عوامل نیروی انسانی
نمودار شماره(۴-۳): نمودار مربوط به عوامل رضایت مشتریان
نمودار شماره(۴-۴): نمودار مربوط به عوامل فنآوری
نمودار شماره(۴-۵): نمودار مربوط به جذب منابع
همانگونه که در نمودار مربوط به متغیرهای مورد بررسی دیده می شود فقط در نمودار عوامل انسانی دارای انحراف از نمودار نرمال میباشد و این متغیر غیر نرمال میباشد.
به دلیل نرمال بودن این داده ها قادر به استفاده از نرمال بودن داده ها میباشیم و دیگر نیازی به استفاده از ازمونهای ناپارامتری نیست.
در بررسی فرضیات به بررسی همبستگی میان متغیرها میپردازیم و این بررسی تاثیر متقابل متغیرها به یکدیگر را نشان میدهد بعد از اجرای این آزمون به بررسی تاثیر متغیر مستقل بر متغیر پاسخ(موفقیت در جذب منابع) میپردازیم.
در بررسی همبستگی ما از همبستگی پیرسون که برای داده های نرمال است استفاده میکنیم.
۴-۴ بررسی و تجزیه و تحلیل فرضیات
۴-۴-۱ فرضیه اول: فرضیه اول پژوهش عبارت است از: « عوامل مدیریتی بر موفقیت بانک در جذب منابع ارزان قیمت به صورت مثبت و معنیدار تأثیرگذار است؟».
در این فرضیه مدل زیر مورد بررسی قرار می گیرد:
جذب منابع ارزانقیمت
عوامل مدیریتی
در بررسی این فرضیه ابتدا تاثیر متقابل این دو متغیر را بر یکدیگر با بهره گرفتن از ضریب همبستگی پیرسون به دست آورده و معنیداری مقدار آن را بررسی میکنیم. براساس جدول زیر که نتیجه خروج SPSS است.
میزان برآورد شده ضریب همبستگی بین این دو متغیر برابر با۰٫۸۲۷است.این همبستگی یک مقدار مثبت میباشد که موید همبستگی مثبت بین این دو متغیر است و مقدار آن در سطح ۰۵/۰ = معنیدار است زیرا مقدار سطح معنیداری(p-value) کمتر از ۰۵/۰ است.
جدول شماره(۴-۱۳): محاسبهی ضریب همبستگی اسپیرمن برای فرضیه اول
متغیرهای مورد بررسی | ضریب همبستگی پیرسون | سطح معنی داری | تعداد | نتیجه |
عوامل مدیریتی و جذب منابع ارزان قیمت |
۰٫۸۲۴ | ۰٫۰۰ | ۱۲۷ | در سطح ۰٫۰۵ دارای همبستگی مثبت می باشد |
همان گونه که دیده می شود تاثیر مثبت این دو عامل مورد تایید قرار گرفت در ادامه به بررسی تاثیر عوامل مدیریتی بر جذب منابع ارزان قیمت با بهره گرفتن از رگرسیون خواهیم پرداخت.
معادله ساختاری مربوط به فرضیه ۱
جذب منابع ارزانقیمت
عوامل مدیریتی
با توجه به نتایج فوق، حال به برازش مدل خط رگرسیون بین این دو متغیر عوامل مدیریتی (Y1) و موفقیت در جذب منابع (Y5) که به صورت زیر در نظر گرفته می شود، با بهره گرفتن از spss میپردازیم.
بررسی مناسبت مدل خطی
بر اساس جدول زیر به عنوان خروجی spss وجود این رابطه خطی در سطح ۰۵/۰ پذیرفته میشود. زیرا مقدار p-value برابر با صفر و کمتر از ۰۵/۰ است.