مشاهده میشود که مقدار ۰۵/۰ >005/0 Sig = میباشد. به همین دلیل با اطمینان ۹۵ درصد فرضیه تحقیق تائید میشود و این رابطه معنادار میباشدو چون ضریب همبستگی برابر ۴۸/۰ میباشد این رابطه مستقیم و معنیدار است/
نتایج حاصل از آزمون فرضیه سوم نشان میدهد بین تمرکز با خلاقیت مدیران (شامل ابعاد تحمل شکست، قبول ابهام، تشویق نظریه جدید، پذیرش تضاد، پذیرش تغییر و کنترل بیرونی کم) بیمه ایران رابطهای وجود دارد.
در مقایسه نتیجه به دست آمده از فرضیه فوق با مطالعات پیشین میتوان گفت نتیجه فوق با نتایج حاصله از مطالعه رمضانی و همکاران(۱۳۸۸) همسویی ندارد و پژوهش کرامتی و جهانی(۱۳۸۸)،سانتیس و همکاران، امیدی و همکاران (۱۳۸۸) و پیرس ولدبک و یوتربک (۲۰۰۱)هم راستا میباشد.
۴-۵پیشنهادات
با توجه به نتایج تحقیق در باره وجود رابطه معکوس بین رسمیت و خلاقیت پیشنهاد میشود در بیمه ایران سعی در کاهش میزان رسمیت مدیران از طریق اختصاص آزادی عمل بیشتر مطابق با حیطه فعالیت های مدیران در سازمان انجام شود.
با توجه به نتایج تحقیق مبنی بر وجود رابطه معنی دار بین تمرکز و خلاقیت لذا پیشنهاد میشود در بیمه ایران تمرکز بالایی به وجود آید از طریق مشارکت دادن مدیران در تصمیمات جدید سازمان تا مدیران و کارکنان بتوانند پذیرش راحت تری از تغییرات داشته و با توجه اشراف کامل به مسائل در جهت پیشبرد اهداف و شکوفایی خلاقیت در سازمان گام برداشته شود .
به طور کلی باتوجه به نتایج تحقیق می توان گفت سازمان با ارائه آموزشهای متنوع ومداوم با بهره گرفتن از روش های مختلف به منظور افزایش سطح دانش و مهارت شغلی مدیران سازمان بیمه ایران، بخصوص آن دسته از مدیرانی که سابقه خدمت طولانی داشته و احتما ًلا به اطلاعات و نوآوری های جدید نیاز دارند و همچنین اصلاح دستورالعمل های اجرایی و مقررات موجود و حذف قوانین و مقررات اضافی و زاید و جلوگیری از ایجاد تمرکز در سطوح بالای مدیریت با واگذاری مسئولیت و اختیارات از طریق معاونت ها به بخشهای کوچکتر با توان انعطاف پذیری بیشتر و در اختیار گذاشتن منابع لازم برای آنها موجب می شود تا کارکنان، فضای لازم را برای ارائه ایده های خلاق و نو داشته باشند و از طرف دیگر با تلاشهای انجام شده، مدیران سازمان نیز حمایت لازم را در این خصوص به عمل آورند.
پیشنهاد می شود واحدهای تحقیق و توسعه (واحد مخصوص خلاقیت و نوآوری)در سازمانهای اداری ایجاد شود و امکانات مناسب تحقیقاتی و مالی برای کوشش های خلاقانه و همچنین آزادی عمل کافی برای انجام فعالیتها و تلاشهای خلاق در اختیار کارکنان آن واحدها قرار داده شود.
۵-۵پیشنهاد برای تحقیقات آتی
افزایش جامعه آماری به سطحی گسترده تر به منظور افزایش قابلیت تعمیم نتایج
استفاده از روش های دیگر در گردآوری داده ها نظیر مصاحبه های فردی و گروهی با مدیران
انجام مطالعه تطبیقی میان مدیران مختلف ) از قبیل دولتی و خصوصی( به منظور شناسایی عوامل موثر بر خلاقیت مدیران
۶-۵محدودیت های تعمیم نتایج
به نظر می رسد عدّه ای هم در پاسخگویی به سؤالات بیش از اندازه محـافظه کـاری کرده اند و به سوالات پاسخ مناسبی نداده اند.
استفاده از پرسشنامه خود به عنوان یک محدودیت تلقّی میشود. بدین معنی که پرسشنامه، نگرش افراد را بررسی می کند، نه واقعیت را، که این امر می تواند به عنوان یک محدودیت تلقّی شود.
تداخل متغیر زمان در نتایج پژوهش؛ که منجر میشود نتایج پژوهش برای برهه زمانی فعلی مناسب گویا باشد و نمیتوان از این نتایج جهت بررسی متغیرهای مورد بررسی در آینده استفاده نمود.
به دلیل محدودیت زمانی و مالی پژوهشگر از ابزار اندازه گیری پرسشنامه استفاده نموده است در حالی که از ابزارهای دیگر نیز میتوان جهت تکمیل شیوه جمعآوری داده ها و استاندارد کردن نتایج پژوهش استفاده نمود.
با توجه به اینکه این پرسشنامه به صورت موردی بوده است و در استان تهران انجام شده است لذا انجام این تحقیق در استانهای دیگر میتواند نتایج دیگری به همراه داشته باشد .
۷-۵خلاصه فصل
در این فصل ابتدا به تفسیر نتایج بدست آمده از آزمون فرضیه ها و تطبیق نتایج آن ها با سایر تحقیقات مشابه پرداخته شد و در ادامه یک نتیجه گیری کلی از نتایج آزمون های تک متغیره صورت پذیرفته است. در نهایت ضمن ارائه ی پیشنهاد های کاربردی، پیشنهاد هایی نیز برای تحقیقات آتی ارائه و محدودیت های پیش روی انجام و تعمیم نتایج تحقیق بررسی شده است.
ضمایم و پیوست ها
منابع:
آگهی، محمد جواد(۱۳۹۱). مدیریت خلاقیت در سازمان، سایت:www.alborzic.ir .
الوانی، سید مهدی(۱۳۸۵)، مدیریت عمومی، نشر نی:تهران.
بادآور نهندی یونس ، برادران رسول، قادر بابایی (۱۳۹۱)” بررسی رابطه بین برخی مکانیزمهای حاکمیت شرکتی با ارزش ایجاد شده برای صاحبان سهام و ارزش افزوده اقتصادی” بررسیهای حسابداری دوره ۱۹ شماره ۲ صص ۱-۱۶٫
ﺗﺮز.اﻟﺒﯿﮑﺮ(۱۳۸۳)"روش ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻧﻈﺮی در ﻋﻠﻮم اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ. اﻧﺘﺸﺎرات ﭘﯿﺎم ﻧﻮر۱۳۸۳٫
ثبات،غلامعلی،مجموعه کامل مصوبات شورای عالی بیمه همراه با قوانین و ضوابط صنعت بیمه،انتشارات بیمه مرکزی ایران-تهران،۱۳۸۷٫
جمعی از اساتید (۱۳۷۸). بهرهوری در مدیریت، تهران: مرکز آموزش مدیریت دولتی.
خلاصه کتاب تئوری سازمان استیفن رابینز- تهیه شده در سایت اینترنتی. http://www.perech.com
خلاصه کتاب مدیریت عمومیسید مهدی الوانی-تهیه شده در سایت اینترنتی. http://www.modir.ir
دستباز،دکتر هادی،اصول و کلیات بیمه های اشخاص-جلد اول و دوم،انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی،۱۳۸۴٫
دفت ریچارد ؛ تئوری و طراحی ساختارجلد دوم؛ترجمه:اعرابی،پارساییان ؛ انتشارات موسسه آموزشی فرهنگی بازرگانی:تهران،۱۳۷۴٫
دفتر مطالعات و پژوهش های بیمه ای،بیمه مرکزی ایران،تحولات بیمه ای در ایران از آغاز تا سال ۱۳۷۰٫
رابینز استیفن؛ تئوری سازمان(ساختار و طرح سازمانی)؛ترجمه: الوانی سید مهدی ، دانایی فرد حسن – چاپ بیست و هشتم، تهران:صفار،۱۳۸۸٫
رحمان سرشت، حسین(۱۳۷۲) تمرکز و عدم تمرکز سازمانی، انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی، چاپ اول، تهران ۱۳۷۲٫
روش تحقیق در مدیریت(۱۳۸۲)،دکتر غلامرضا خاکی،ناشر: مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی.
روش های تحقیق در علوم رفتاری-دکتر زهره سرمد، دکتر عباس بازرگان،دکتر الهه حجازی، انتشارات آگاه،۱۳۸۳ .
سید حسین ابطحی(۱۳۷۵).بهرهوری، تهران: موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی.
صادقپور، ابولفضل، نظریه تمرکز و عدم تمرکز، انتشارات مرکز آموزش مدیریت دولتی، چاپ اول، تهران ۱۳۷۸٫
صفایی،سامیا،مقاله:بررسی عوامل مؤثر بر خرید بیمه عمر(مطالعه موردی شهر تهران،۱۳۸۴٫
علی رضائیان(۱۳۸۲).مبانی سازمان ومدیریت، تهران:سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها.
کرامتی وجهانی(۱۳۸۸).بررسیابطه ساختار سازمانی و خلاقیت سازمانی در مدارس متوسطه شهر شیراز.
کریمی،آیت(۱۳۷۶)کلیات بیمه،انتشارات بیمه مرکزی ایران،تهران،چاپ دوم.
محمدی دیبانی،مریم،حاجیها(۱۳۸۹)،مقایسه کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان در واحدهای پرداخت خسارت بیمه اتومبیل(مورد مطالعه:دو شرکت بیمه دولتی)،فصلنامه صنعت بیمه،شماره ۴٫
محمود باقی(۱۳۸۱) ارزشیابی عملکرد کارکنان، مشهد: انتشارات پژوهش توس.
مقیمی، سید محمد (۱۳۸۸)، کتاب “سازمان و مدیریت: رویکردی پژوهشی"، انتشارات ترمه
نیلی آرام ، علی(۱۳۸۷). خلاقیت و نوآوری در سازمان. مجله تدبیر شماره ۸۵.
L
Alvani S, Memarzadeh Gh. Organizational behavior. 8th ed. Tehran: Morvarid Press; 2004. [Persian].
Flood.R.L.and carson,E.R(1993):dealing with complexy:an introduction to the theory and application of system science,plenum press.
Olson M. eric, slater. F . stanly ,. Hult. M. tomas” the impact of structure and process to strategy implementation” business horizons (2005) 48, 47-54
Raisch Sebastian (2008)” Balanced Structures: Designing Organizations for Profitable Growth “http://www.elsevier.com/locate/lrp
De Villiers, DJ. Using the Zachman Framework to Assess the Rational Unified Process, Rational Edge, March 2001
بررسی رابطه ی ساختار سازمانی با خلاقیت مدیران بیمه ایران تهران- فایل ۲۲