فرض صفر رد شده بنابراین، متغیر حسابرس داخلی از مدل تحقیق حذف گردید.
مقدار سطح معنی داری فرضیات در متغیر درصد مالکیت مدیریتی(۴۲۲۱٫)، استقلال هیأت مدیره (۱۶۵۳/۰)، نسبت مالکیت سهامداران نهادی (۳۴۳۳/۰) ، اقتدار سهامداران شناور(۰۰۳۸٫)، بیانگر رابطه بین متغیرهای مستقل درصد مالکیت مدیریتی، نسبت مالکیت سهامداران نهادی، استقلال هیأت مدیره و تخطی مالیاتی درسطح اطمینان ۹۵/۰ است. و رابطه بین اقتدار سهامداران شناور و تخطی مالیاتی درسطح اطمینان ۹۵/۰ است. ازاین رو در فرضیه اصلی فرض H0 قبول و فرض H1 رد میشود. همچنین مقدار ضریب متغیرهای مستقل تحقیق مثبت میباشد که نشاندهنده وجود رابطه بسیار ضعیف ولی مستقیم بین حاکمیت شرکتی و تخطی مالیاتی میباشد.
بررسی آزمون دوربین- واتسون (D.W): به منظور بررسی استقلال خطاها (تفاوت بین مقادیر واقعی و پیشبینی شده توسط معادله رگرسیون) در دورههای مختلف از آزمون دوربین - واتسن به کمک Eviwes استفاده مینماییم. مقدارD.W محاسبه شده برای کلیه داده ها در حالت تجمعی (۱۳۸۷-۱۳۹۱) برابر۸۸/۱ است؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که جملات خطا در دورههای مختلف مستقل میباشند. به عبارت دیگر مقادیر خطا تصادفی بوده و فرض وجود خودهمبستگی بین خطاهای مدل برآورد شده رد میشوند.
۴-۵- خلاصه فصل
در این فصل به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شده است.ابتدا از آمار توصیفی متغیرهای پژوهش بحث شده سپس در ادامه جهت آزمون نرمال بودن متغیرها از آزمون کولموگوروف- اسمیرنوف استفاده شده است که نشان میدهد متغیرها به صورت سالیانه و با توجه به مقدار Sig برای آزمون کولموگروف- اسمیرنوف در سطح اطمینان ۹۵% برای تمامی متغیرها و با مقایسه سطح معنی داری تمامی متغیرها با سطح خطای ۵% نتیجه می گیریم توزیع داده ها نرمال نمیباشد. نتایج تحقیق در ارتباط با فرضیه اول پژوهش نشان داد که با مقایسه سطح معناداری دادههای اولیه با خطای ۰۵/۰ فرض H0 رد میشود. یعنی توزیع دادهها نرمال نمیباشد.در ادامه با توجه به تجزیه وتحلیل های صورت گرفته در ارتباط با فرضیه دوم پژوهش به این نتیجه رسیدیم که با مقایسه سطح معناداری دادههای اولیه با خطای ۰۵/۰ فرض H0 رد میشود. یعنی توزیع دادهها نرمال نمیباشد همچنین نتایج پژوهش در ارتباط با فرضیه سوم پژوهش حاکی از آن است که با مقایسه سطح معناداری دادههای اولیه با خطای ۰۵/۰ فرض H0 رد میشود. یعنی توزیع دادهها نرمال نمیباشد ودر ارتباط با فرضیه چهارم نیز میتوان گفت که با مقایسه سطح معناداری دادههای اولیه با خطای ۰۵/۰ فرض H0 رد میشود. یعنی توزیع دادهها نرمال نمیباشد ودر نهایت با توجه به تجزیه و تحلیل های صورت گرفته در ارتباط با فرضیه آخر(پنجم)پژوهش که به دست آمد سبب بوجود آمدن Near singular Matrix در نرم افزار ای ویویوز می شد بنابراین، این متغیر حذف گردید. در فصل پنجم به نتیجه گیریها و ارائه پیشنهادها می پردازیم.
فصل پنجم
نتیجهگیری و پیشنهادات
۵-۱- مقدمه
هدف از انجام هر تحقیق و پژوهشی ارائه جواب به سوالات تحقیق و نتیجهگیری در خصوص فرضیات تحقیق میباشد تا بتوان در نهایت در خصوص موضوع تحقیق و مساله پژوهشی به نتیجهگیری پرداخت. «نتیجهگیری» مرحله نهایی کارعملی هر تحقیق میباشد. این مرحله از تحقیق به چند دلیل حایز اهمیت است. همه نتایج تحقیق در این قسمت مشخص میشوند و خلاصهای از یافتهها و ایدههای فرایند علمی تحقیق را بیان میکند. بسیاری از خوانندگان تنها به نتایج تحقیق توجه دارند و مهمتر از همه اینکه حاصل تحقیق آن چیزی است که در نتیجهگیری به دست میآید(عزتی، ۱۳۷۶).
اطلاعات باعث افزایش دانش تصمیم گیرندگان و کاهش میزان تردید آنان می گردد. یکی از مهم ترین عوامل توسعه ی اقتصادی کشورها، وجود سیستم های اطلاعاتی مناسب میباشد. حسابداری یک سامانه ی اطلاعاتی است و در بنگاه های اقتصادی به مثابه ابزاری مؤثر در فرایند تهیه و ارائه اطلاعات مالی، به منظور تصمیم گیری های آگاهانه ی استفاده کنندگان، مورد توجه قرار دارد. اصولا تمامی مراحل پژوهش در راستا و جهت رسیدن به آگاهی برای نتیجهگیری صورت میپذیرد. پژوهش حاضر نیز در فصول قبل به کلیات موضوع پژوهش، مبانی نظری، روش پژوهش و در نهایت بررسی یافتهها و تجزیه و تحلیل آنها پرداخته است تا در این بخش ضمن ارائه نتایج حاصل از بررسیهای صورت گرفته و آزمون فرضیات با توجه به نتایج حاصله پیشنهاداتی برای اجرا و همچنین پژوهشهای آتی ارائه نماید. با توجه به ضرورت شناخت رفتار حاکمیت شرکت در راستای مدیریت مالیات آنها، در این تحقیق به بررسی رابطه حاکمیت شرکتی با تخطی مالیاتی پرداختیم.
۵-۲- خلاصه نتایج حاصل از پژوهش
۵-۲-۱- خلاصه نتایج حاصل از مطالعات نظری
مسئله اساسی که در این تحقیق مطرح می شود، نظام راهبری شرکت چگونه می تواند بر موضوع تخطی مالیاتی تأثیرگذار باشد؟ بطور کلی انتظار بر این است که سهامداران تخطی های مالیاتی را ترجیح بدهند (چن و همکاران، ۲۰۰۹). از این