پارامتر
infillρ
ν
infill
geocell
u/D
d0/D
h/D
M
Ke
واحد
kg/m3
-
-
-
-
-
-
kN/m
-
مقدار
۱۹۰۰
۳/۰
۵
۲۰
۱/۰
۰۶/۰
۱۵/۰
۱۶۰
۵۸۰
در این جدول infillρ نماد جرم حجمی خاک پرکنندهی داخل شبکههای ژئوسل، نسبت پواسون خاک پرکننده، infillξ درصد میرایی مصالح خاک پرکننده، geocell درصد میرایی مصالح ژئوسل، u/D نسبت فاصلهی سطح بالای لایهی ژئوسل تا تراز زیر پی سطحی به قطر پی سطحی، d0/D قطر معادل حفرههای ژئوسل، h/Dنسبت ارتفاع ژئوسل به قطر پی، M مدول سکانت و Ke پارامتر بدون بعد مدول خاک غیرمسلح است.
لازم به ذکر است مقدار Ke بستگی به خصوصیات مصالح پرکنندهی ژئوسل دارد و از مدل دونکن چانگ برای خاک پرکننده برابر ۵۸۰ در نظر گرفته شده است [۵۶]. خاک پرکنندهی ژئوسل نیز دارای دارای دانسیته نسبی %۸۵= Dr و از جنس ماسهی متراکم است. مدول الاستیسیتهی معادل لایهی ژئوسل Eg نیز که بر حسب مگاپاسکال است، براساس روابط مذکور در قسمت قبل به دست میآید و در مدلسازی استفاده میشود.
مقایسه و ارزیابی
حال اگر مسئله برای هر دو حالت خاک مسلح و غیر مسلح با هم مقایسه شود، نمودارهای ۴-۴ و ۴-۵ و ۴-۶ بهدست خواهد آمد که به ترتیب معرف ضرایب بدون بعد سختی فنر و ضریب میرایی و بزرگی سختی دینامیکی برحسب فرکانس بدون بعدa0 هستند.
نمودار ۴‑۴ : مقایسهی ضریب فنر بهدست آمده از روش مخروط برای خاک غیر مسلح و خاک مسلح
نمودار ۴‑۵ : مقایسهی ضریب میرایی بهدست آمده از روش مخروط برای خاک غیر مسلح و خاک مسلح
نمودار ۴‑۶ : مقایسهی بزرگی سختی دینامیکی بهدست آمده از روش مخروط برای خاک غیر مسلح و خاک مسلح
همانطور که در نمودارها قابل مشاهده است، در حالت خاک مسلح با افزایش فرکانس، میزان سختی دینامیکی هم افزایش یافته است.
قابل ذکر است که علت کم بودن میزان تغییرات سختی فنر در نمودار ۴-۴ خصوصا در فرکانسهای پایین، آن است که بارگذاری در محدودهی الاستیک است و در این محدوده اندرکنش مسلحکننده و خاک ضعیف است.
در فصل بعد پارامترهای موثر بر چگونگی قرارگیری لایهی ژئوسل و متغیرهای مطرح در تسلیح خاک با ژئوسل مورد بررسی قرار خواهد گرفت که دید و شناخت بهتری را نسبت به مسئله فراهم خواهد کرد.