۲۷۸۴.
۴۵۰۵۲.
وضعیت مالیاتی شرکت
۱.۰۰
۰۰.
۳۹۱۸.
۴۹۰۶۸.
آماره های توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار، حداکثر و حداقل می باشد .
همانطور که جدول مشاهده می شود، میانگین های نسبت اعضای موظف هیأت مدیره ۳۳۳۰. ، نسبت تغییرات هیأت مدیره ۱۳۸۹. و نقش دوگانه مدیرعامل ۰.۴۰۲۱ و انحراف معیار آن ها به ترتیب ۰.۲۸۱۲۶ ، ۰.۲۵۴۴۰ و ۰.۴۹۲۸ می باشد.
میانگین متغیر نسبت تغییرات هیأت مدیره ۰.۱۳۹۱ % است که بیانگر این نکته است که در هیأت مدیره شرکت های ایرانی طی دوره چهارساله مورد بررسی کمتر تغییراتی صورت گرفته است. انحراف معیار متغیر سیاست های متهورانه مالیاتی، ۴۲۰۹۴/۰ است.
۴-۳) تشریح فرایند آزمون فرضیه ها
بطور کلی موارد زیر در معادله رگرسیونی بررسی شد:
۱-مقدار ضریب تعیین کاکسل و اسنل[۱۰۹]
۲-معناداری مدل و ضرایب آن
۳-میزان منطبق بودن برآوردها بر واقعیت در مورد داده های استفاده شده.
ضریب تعیین معیاری است که قوت رابطه متغیر مستقل و متغیر وابسته را تشریح میکند؛ در واقع، مقدار این ضرایب مشخصکننده آن است که چند درصد از تغییرات متغیر وابسته را متغیر مستقل توضیح می دهد.
معنادار بودن معادله رگرسیون با بهره گرفتن از آماره نسبت درستنمایی[۱۱۰] انجام شده است. بعد از آزمون معنادار بودن رگرسیون، معنادار بودن هرکدام از ضرایب آزمون شد. برای آزمون این فرضیه ها از آماره والد استفاده شد.
استنباط در مورد آزمون فرضیه ها بر اساس سطح معناداری بدست آمده از آزمون است بدین گونه که هرگاه مقدار سطح معناداری کمتر از ۰۵/۰ باشد فرض صفر در سطح ۹۵ % و اگر کمتر از ۱/۰ باشد در سطح اطمینان ۹۰ % تایید نمیشود و در غیر اینصورت فرض صفر را نمیپذیریم.
جدول (۴-۲) کدگذاری سطوح متغیر وابسته
متغیر
شرح
کد
سیاست متهورانه مالیاتی
هست
۱
نیست
۰
جدول ۴-۲ نحوه کد گذاری دو طبقه متغیر وابسته را نشان می دهد به طوری که سیاست متهورانه نیست = ۰ و سیاست متهورانه هست = ۱ کد گزاری شده است .
۴-۳-۱)آزمون فرضیه اول:
نسبت اعضای موظف هیأت مدیره بر سیاست متهورانه مالیاتی تاثیر معناداری دارد.
آزمون میزان انطباق یا برازش فرضیه اول: (آزمون ضرایب مدل)
متغیر مستقل نسبت هیأت مدیره موظف برمتغیر وابسته سیاست متهورانه مالیاتی موثر نیست.
۰= ۲χ H0 :