دامداری
۲۰
۱۶%
-
-
آزاد
۴۸
۴/۳۸%
-
-
کارمند
۳۵
۲۸%
-
-
کارمند خصوصی
۹
۲/۷%
-
-
بیکار
۴
۲/۳%
-
-
جمع ۱۲۵
منبع: یافتههای پژوهش
۴-۳-۲- تحلیل عاملی علل توسعه نیافتگی مناطق روستایی
پژوهشگران معمولاً در انجام تحقیقات به دلایل مختلف با حجم زیادی متغیرها روبهرو هستند. برای تحلیل دقیقتر داده ها و رسیدن به نتایج علمیتر و در عین حال عملیاتی، محققان به دنبال کاهش حجم متغیرها و یا تشکیل ساختار جدیدی برای آنها میباشند، به این منظور یکی از راههای کاهش حجم متغیرها، استفاده و بهره گیری از روش تحلیل عاملی میباشد (ابراهیم زاده و همکاران، ۱۳۸۹).
در این تحقیق به منظور تحلیل عوامل توسعه نیافتگی مناطق روستایی شهرستان بویراحمد، تحلیل عاملی به کار رفته است. مراحل انجام تحلیل عاملی در فصل سوم آورده شده است.
تحلیل عاملی متغیرهای مربوط به عوامل توسعه نیافتگی روستاها از دیدگاه روستاییان به منظور کاهش تعداد متغیرهای تحقیق و تعیین سهم هر یک از عاملها تکنیک تحلیل عاملی بکار گرفته شد. ابتدا به منظور اندازهگیری انسجام درونی دادهها برای بهرهگیری از تکنیک تحلیل عاملی از آزمون KMO و آماره بارتلت استفاده گردید. محاسبات انجام شده نشان داد که انسجام درونی دادهها برای بهرهگیری از تکنیک تحلیل عاملی مناسب بوده (KMO برابر با ۷۱۲/۰) و آماره بارتلت نیز در سطح یک درصد معنیدار بود. قابل ذکر است، گفته شود تشخیص مناسب بودن دادهها برای تحلیل عاملی و به منظور اندازهگیری انسجام درونی دادهها با بهره گرفتن از آماره [۹۵]KMO و آزمون بارتلت[۹۶]، در صورتی که مقدار KMO کمتر از ۵۰% باشد، دادهها برای تحلیل عاملی مناسب نیستند. اگر مقدار آن بین ۵۰ % تا ۶۹% باشد دادهها برای تحلیل عاملی مناسب و میتوان با احتیاط بیشتر به تحلیل عاملی پرداخت. اگر بزرگتر از ۷۰% باشد، متغیرها بسیار مناسب خواهد بود. در این بررسی با توجه به ملاک کیسسر، ده عامل دارای مقدار ویژه بالاتر از یک استخراج شد. عاملها را با روش واریماکس چرخش داده و متغیرهای مربوط به هر عامل را شناسایی کرده و عاملهای به دست آمده نامگذاری شد که نتایج در جدول شماره ۴-۸ آمده است.
جدول ۴-۸- تحلیل عاملی عوامل توسعه نیافتگی روستاهای شهرستان بویراحمد