حقوق به سپرده
.۳۳
-.۰۹۳
-.۰۴۴
.۰۰۳
.۰۰۰
نرخ کفایت سرمایه
.۰۰۰
۱٫۸۰۳
.۵۵۱
.۸۴۳
۱٫۵۲۰
دارایی ثابت به کل دارایی
متغیر وابسته: نوسانات قیمت سهام
برای فرموله نمودن معادله رگرسیون نیاز به اطلاعاتی از جمله مقدار ثابت معادله یا a ، ضرایب رگرسیون یا β ، همچنین بررسی معنی دار بودن این ضرایب که از سطح معنی داری مشخص میگردد ، میباشیم. همان گونه که در جدول پیداست ، ردیف نخست متعلق به مقدار ثابت معادله میباشد که برابر ۰٫۰۸۸ می باشد. سطح معنی داری مربوط به این مقدار ثابت ۰۰۱/۰ (کمتر از ۰۵/۰) می باشد، که نشان می دهد این مقدار ثابت در معادله رگرسیون معنی دار است و در معادله وارد می شود.
با توجه به سطح معنی داری متغیرهای مستقل، نتایج نشان دهنده آن است تنها نرخ کفایت سرمایه چون سطح معنی داری بزرگتر از ۵ درصد دارد در معادله رگرسیون وارد نمی شود
Cv price = 0..88 – ۰٫۲۲۷ hoghogh/tashilat – ۰٫۰۴۴ hoghogh/ sepordeh + 1.52 D sabet / kol D
جهت مقایسه اثرات متغیرهای موجود در مدل رگرسیون بر متغیر وابسته ، میتوان از ضرایب استاندارد شده استفاده نمود . ستون ضرایب استاندارد شده نشان میدهد متغیر دارایی ثابت به کل دارایی نسبت به دیگر متغیرهای مستقل بیشترین تأثیر را می تواند بر روی نوسانات قیمت سهام داشته باشد. زیرا به ازای یک واحد تغییر در این متغیر ۵۵۱/۰ واحد تغییر در متغیر وابسته ایجاد می شود. همه متغیرها به استثنای متغیر دارایی ثابت به کل دارایی اثر منفی بر نوسانات قیمت سهام دارند.
۴-۶ مقایسه مدلهای خطی و غیر خطی در تعیین روابط بین متغیرهای تحقیق :
آزمون فرضیه نهایی تحقیق:
فرضیه نهایی تحقیق به صورت زیر بیان شده است:
مدل های غیر خطی در نشان دادن روابط بالا ( اصلی و فرعی ) ، نسبت به مدل های خطی توانا ترند .
شکل ریاضی فرض آماری به صورت زیر است:
H0: ρ = ۰
H1 : ρ≠ ۰
ارتباط غیر خطی درجه دوم یا درجه سوم بین متغیرها قوی تر از ارتباط خطی بین آنها نمی باشد.
ارتباط غیر خطی درجه دوم یا درجه سوم بین متغیرها قوی تر از ارتباط خطی بین آنها می باشد.
فرم های رگرسیون خطی و غیر خطی درجه دوم و درجه سوم که در این تحقیق برای آزمون فرضیات مورد استفاده قرار می گیرند به قرار زیر است :
جدول شماره(۴-۲۳)
۱ ) y =a +b x
۲ ) y =a +b ۱ x¹+ b2 x²
۳ ) y =a +b ۱ x 1 + b2 x² + b ۳x³
برای پاسخ به این فرض آماری که مدل های خطی برای نشان دادن روابط بین متغیرها نسبت به مدل های غیر خطی تواناترند ، باید براورد و آزمون ضرایب مدل با فرض صفر و فرض مقابل که به صورت زیر است انجام شود :
جدول شماره (۴-۲۴): آزمون فرض ها در ارتباط با پارامترهای مدل های درجه اول، دوم و سوم