۱۱-۱۰×۰۹/۷
۱۰-۱۰×۸۱/۱
۱۱-۱۰×۰۸/۷
۱۱-۱۰×۰۴/۹
۱۱-۱۰×۰۹/۷
۱۰-۱۰×۷۴/۳
حالت ۳
۱۰-۱۰×۴۲/۹
۹-۱۰×۴۴/۱
۱۰-۱۰×۴۱/۹
۹-۱۰×۴۷/۱
۱۰-۱۰×۴۲/۹
۸-۱۰×۹۴/۹
حالت ۴
۱۲-۱۰×۳۷/۱
۱۲-۱۰×۶/۴
۱۲-۱۰×۳۷/۱
۱۳-۱۰×۱۴/۲
۱۲-۱۰×۳۸/۱
۱۳-۱۰×۵۱/۲
همان طور که توضیح داده شد برای تخمین پارامترهای خطوط و دامنه ولتاژ شینها از ۴ نوع نمونه گیری مطابق جدول ۴‑۱۸ استفاده گردیده است. در نمونه گیری نوع ۱ فاصله نمونهها برابر ۵% و در نوع ۲، ۳ و ۴ به ترتیب ۳%، ۲% و ۱% میباشد. حال این سؤال مطرح است که فواصل نمونهها را تا چه میزان میتوان کم نمود بطوریکه دقت تخمین همچنان در حد قابلقبول باقی بماند. برای این منظور فواصل نمونه گیری را رفتهرفته از ۱% تا ۵-۱۰% کاهش داده و تأثیر آن بر خطای تخمین پارامترهای خطوط بررسی گردید.
شکل ۴‑۶ خطای تخمین ادمیتانس سری خط ۴-۳ را به ازای تغییرات فواصل نمونه گیری نشان میدهد. همان طور که مشاهده می شود با کاهش فاصله بین نمونه گیریها دقت تخمین پارامتر کاهش مییابد اما این کاهش دقت نسبت به تغییرات بار زیاد نیست و عملکرد خوب الگوریتم تخمین پارامتر را به خوبی میتوان در آن مشاهده کرد. الگوریتم در تخمین ولتاژ شینها نیز عملکرد بسیار مناسبی را از خود نشان میدهد. شکل ۴‑۷ تخمین دامنه ولتاژ شین ۱۶ را به ازای تغییرات فاصله نمونه گیریها نشان میدهد. با بررسی این دو شکل میتوان گفت که برای سیستم بررسیشده با فرض حداکثر خطای قابلقبول ۱% میتوان فاصله نمونه گیریها را تا ۳-۱۰% درصد تغییر بار و تولید کاهش داد که با توجه به ذات شبکه قدرت که دائماً در حال تغییر است مقداری کاملاً قابلقبول است.
شکل ۴‑۶: خطای تخمین ادمیتانس سری خط ۴-۳ به ازای تغییرات فواصل نمونهگیری
شکل ۴‑۷: خطای تخمین دامنه ولتاژ شین ۱۶ به ازای تغییرات بار مختلف
تخمین پارامترهای یک خط بوسیله ترکیبهای مختلف
یکی از مسائل دیگری که در تخمین حالت و پارامترهای سیستم مطرح می شود، تخمین پارامترهای یک خط بوسیله ترکیبهای مختلف خواهد بود. برای بررسی این موضوع پارامترهای خطوط ۵-۶ و ۱۵-۱۶ بوسیله ترکیبهای مختلف تخمین زدهشده است. بررسی تخمین پارامتر یک خط با ترکیبهای مختلف در جدول ۴‑۳۰ تا جدول ۴‑۳۴ آورده شده است.
جدول ۴‑۳۰: پارامترهای دقیق خطوط ۵-۶ و ۱۵-۱۶
شین ۱
شین ۲
g
b
ys
۶
۵
۴۱۱۷۶/۲۹
۳۵۳/۳۸۲-
۰۲۱۷/۰