: داده های بین صدک ۲۵ و ۵۰ که نشان دهنده سطح نااطمینانی پایین برای نااطمینانی خاص شرکت است.
: داده های بین صدک ۵۰ و ۷۵ که نشان دهنده سطح نااطمینانی متوسط برای نااطمینانی خاص شرکت است.
: داده های بالاتر از صدک ۷۵ که نشان دهنده سطح نااطمینانی بالا برای نااطمینانی خاص شرکت است.
: داده های بین صدک ۰ و ۲۵ که نشان دهنده سطح نااطمینانی بسیار پایین برای اقتصاد کلان است.
: داده های بین صدک ۲۵ و ۵۰ که نشان دهنده سطح نااطمینانی پایین برای اقتصاد کلان است.
: داده های بین صدک ۵۰ و ۷۵ که نشان دهنده سطح نااطمینانی متوسط برای اقتصاد کلان است.
: داده های بالاتر از صدک ۷۵ که نشان دهنده سطح نااطمینانی بالا برای اقتصاد کلان است.
۳-۳-۶-نیمه عمر[۲۷۳]
برای محاسبه زمان تعدیل ما از متغیر نیمه عمر استفاده می کنیم. این متغیر به شکل زیر و از عملیات صورت گرفته بر روی سرعت تعدیلات ساختار سرمایه خروجی مدل ها به دست می آید:
(۳-۲۲) Half-life =
۳-۴- مدل های پژوهش
مقدمه
مدلهای این تحقیق در چهار قسمت به طور جداگانه توضیح و آورده شده است. مدل اول به دنبال اثرات نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکت بر روی اهرم مالی در حالت ایستا و پویا شرکت است. مدل دوم به دنبال اثرات تعاملی نااطمینانی اقتصاد کلان و سودآوری و همینطور اثر تعاملی نااطمینانی خاص شرکت و سودآوری در حالت ایستا و پویا است. مدل سوم به دنبال تخمین سرعت تعدیلات ساختار سرمایه شرکتها با تغییر در عوامل تعین کننده اهرم هدف (نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکتی نیز جزو عوامل کلیدی هستند) میباشد و مدل چهارم همانند مدل سوم به دنبال سرعت تعدیل با در نظر گرفتن وضعیت مالی شرکت (کسری یا مازاد مالی) است.
در ادامه اول به دنبال توضیح کلی متغیرهای مدلها و نحوه محاسبه آنها و در مرحله بعد به تشریح مدلهای تحقیق میپردازیم.
۳-۴-۱- مدل اول
مدل استفاده شده برای بررسی رابطه بین نااطمینانی اقتصاد کلان و نااطمینانی خاص شرکتی با اهرم شرکتها در حالت ایستا و پویا به قرار زیر است:
مدل ۱: به آزمون نااطمینانی بر روی اهرم در مدل ایستا می پردازد.
(۳-۲۳)
مدل ۲: آزمون نااطمینانی بر روی نسبت اهرمی برای مدل پویا است.
(۳-۲۴)
که در آن اهرم دفتری، اندازه شرکت در زمان t، سودآوری شرکت در زمان t ، نسبت دارایی های مشهود به کل دارایی های شرکت در زمان t، ارزش بازار به دفتری شرکت در زمان t ، و نیز نشان دهنده نااطمینانی های کلان اقتصادی و ویژه شرکتی است. اثرات ثابت غیرقابل مشاهده خاص شرکت و جزء اختلال حاصل از رگرسیون است.
۳-۴-۲- مدل دوم
برای بررسی اثرات تعامل نااطمینانی های کلان اقتصادی و ویژگی های شرکتی بر سودآوری و سپس تاثیر بر اهرم، رگرسیون زیر را تخمین خواهیم زد:
مدل ۳: آزمون نااطمینانی از کانال سودآوری بر روی نسبت اهرمی برای مدل ایستا است.
(۳-۲۵)
مدل ۴: آزمون نااطمینانی از کانال سودآوری بر روی نسبت اهرمی برای مدل پویا است.
(۳-۲۶)
به این ترتیب ضرایب ، اثرات تعاملی را نشان خواهند داد.
۳-۴-۳- مدل سوم
بررسی سرعت تعدیلات ساختار سرمایه برای کنترل انحراف از اهرم هدف هم گام با وجود نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکتی:
این مدل اصلی ما برای محاسبهی سرعت تعدیلات میباشد که به ما تصویری از اثرات هزینهی معاملات که بازدارندهای برای شرکتها از انجام تکراری تعدیلات ساختار سرمایه میباشد.
(۳-۲۷)
: ضریبی برای تعیین سرعت تعدیلات.
: این متغیر از برآورد سمت راست معادله مدل اول حالت پویا به دست آمده است. به عبارت دیگر از ارزش های پیش بینی شده مدل اول به دست می آید و به آن اهرم هدف می گویند.
: اهرم واقعی شرکت در سال t برای شرکت i .
برای درک بهتر این مدل به سه بخش متفاوت تقسیم می کنیم.
۳-۴-۳-۱- حالت اول
در این مدل به دنبال کشف سرعت تعدیل انحراف بین اهرم واقعی و اهرم هدف بدون وجود متغیر های نااطمینانی در مدل هستیم. برای این حالت اقدام به تفکیک بین انحراف اهرم شرکت بالاتر از هدف و پایین تر از هدف با بهره گرفتن از متغیر های مجازی شده است. با این توضیحات مدل ذکر شده به قرار زیر می باشد:
(۳-۲۸)
: نشان دهندهی میزان انحراف اهرم واقعی و اهرم هدفش است.
: متغیر ساختگی در شرایطی که اهرم واقعی بالاتر از هدف باشد برابر با یک و اگر پایین تر از هدف باشد صفر میباشد.
: متغیر ساختگی در شرایطی که اهرم واقعی پایین تر از هدف باشد برابر با یک و اگر بالاتر از هدف باشد صفر میباشد.
۳-۴-۳-۲- حالت دوم
با بهره گرفتن از مدل اصلی و دخیل کردن اثرات نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکت در شرایط وجود اهرم واقعی، بالاتر یا پایین تر از اهرم هدف، مدل زیر حاصل می شود. در واقع این مدل ما به دنبال بررسی اثرات نااطمینانی بر روند تعدیلات ساختار سرمایه هستیم، یعنی شرکتها برای استفاده از روشهای تامین مالی برای کاهش انحراف اهرم واقعی خود از اهرم هدفشان با وجود اثرات نااطمینانی در چه جهتی اقدام به نعدیل اهرم خود می کنند در شرایطی که همگام و همراستا با نااطمینانی اقتصاد کلان و نااطمینانی خاص شرکتشان باشد.
(۳-۲۹)
۳-۴-۳-۳- حالت سوم
برای محاسبه سرعت تعدیل ابتدا نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکت را به سه چهار سطح (بالا، متوسط، پایین، صفر) تنفکیک کرده و با بهره گرفتن از متغیر های مجازی به صورت زیر ارائه می شود:
(۳-۳۰)
با جمع جبری ضرایب ، ، برای شرکتهای که اهرم شرکت بالاتر از هدف، نااطمینانی اقتصاد کلان بالا و نااطمینانی خاص شرکت میزان حداکثر خود را تجربه میکند ، با بهره گرفتن از روش والد سرعت تعدیل ساختار سرمایه را برای این حالت محاسبه میکنیم بقیه حالتها در جدول ۳-۲ گزارش شده است.
اهرم شرکت | نااطمینانی خاص شرکت | نااطمینانی اقتصاد کلان | جمع جبری ضرایب |