۱۲۷.۰۹۸۷
۴-۳- آزمون فرضیهها
۴-۳-۱- آزمون فرضیه اول
فرضیه H0: رابطه معنیداری بین اهرم مالی و عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود ندارد.
فرضیه H1: رابطه معنیداری بین اهرم مالی و عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود دارد.
رگرسیون برازش شده برای فرضیه فوق عبارتست از:
مدل (۱)
K = ارزش افزوده اقتصادی / جریان نقدی آزاد
G = رشد شرکت
ML = اهرم مالی
EPS = عایدی هر سهم.
βi = ضرایب متغیرها
با توجه به مدل رگرسیون فوق، فرضیه های آماری به صورت زیر بیان میشود:
H0 : βi = ۰
H1 : βi ≠ ۰
برای بررسی رابطه بین ساختار سرمایه و ارزش افزوده اقتصادی وجریان نقدی آزاد به عنوان معیارهای عملکرد از مدل(۱) استفاده میشود. با توجه به اینکه داده های مورد تجزیه و تحلیل از نوع داده های ترکیبی میباشند، ابتدا باید با بهره گرفتن از آزمون F لیمر و آزمون هاسمن نوع تخمین مدل مشخص شود. با توجه به اینکه مقدار آماره به دست آمده از آزمون F لیمر برابر با ۳.۰۱۶ بوده و بزرگتر از آماره جدول است ، فرض H0 یعنی یکسان بودن ضرایب متغیرها رد شده و روش داده های تابلویی[۶۴] پذیرفته میشود. و از آنجایی که آماره به دست آمده از آزمون هاسمن برابر با ۷.۰۴۲۴ بوده و از آماره جدول کوچکتر میباشد، فرض H0 یعنی عدم وجود اثرات تصادفی تایید شده و در نتیجه روش اثرات ثابت پذیرفته میشود. نتایج برآورد مدل برای نمونه تحقیق در نگاره ۴-۲ منعکس شده است:
نگاره شماره۴- ۲: نتایج آزمونهای لیمر و هاسمن
آماره محاسبه شده
آماره جدول
آزمون F لیمر
۳.۰۱۶
۰.۳۵
آزمون هاسمن
۷.۰۴۲۴
۷.۸۱۵
برای آزمون فرضیه اول مدل (۱) یکبار با بهره گرفتن از ارزش دفتری داراییها به عنوان متغیر رشد و یکبار دیگر با بهره گرفتن از ارزش بازار سهام به عنوان متغیر رشد بکار گرفته شده است.
۴-۳-۱-۱-آزمون فرضیه اول با بهره گرفتن از ارزش دفتری داراییها به عنوان متغیر رشد
۴-۳-۱-۱-۱- ارزش افزوده اقتصادی به عنوان معیار عملکرد
با مقایسه آماره F فیشر با مقدار جدول فرض مبنی بر صفر بودن ضرایب رد میشود (P-value≤ ۰.۰۵) و معنیدار بودن کل مدل رگرسیون تایید میشود. همانطور که در نگاره ۴-۳ نشان داده شده است، آماره t مربوط به ضریب ۲β که مربوط به اهرم مالی است برابر با ۲.۶۹۵۵ و P-value آن برابر با ۰.۰۰۷۲ بوده که از نظر آماری در سطح خطای ۵ درصد معنادار است.و از طرفی ضریب همبستگی (۰.۸۱۳( R = در حد همبستگی بالا است، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که رابطه مثبت بین ارزش افزوده اقتصادی و ساختار سرمایه است.بنابراین فرضیه اول تحقیق مبنی بر وجود رابطه معنادار بین ساختار سرمایه و عملکرد تایید میشود..
نگاره ۴-۳ : برآورد مدل (۱) بر اساس داده های تابلویی با اثرات ثابت- متغیر رشد بر اساس ارزش دفتری داراییها
متغیرهای توضیحی
پارامتر
ضرایب استاندارد شده
آماره t